Roel Meijvis werd na het winnen van de BN de Stem Cultuurprijs op zijn dertiende gelanceerd als ‘de jongste cabaretier van Nederland’. Vervolgens was hij te gast in diverse radio en televisie programma’s en mocht hij voor het NOS Jeugdjournaal een oudejaarsconference maken, die op 27 december 2008 werd uitgezonden.

Het seizoen daarna ging Roel solo het theater in met de voorstelling ‘een grote grap’. Met 14 jaar was deze geboren Bredanaar de jongste cabaretier ooit, die solo het theater in ging. De twee daar op volgende seizoenen tourde Roel met zijn voorstelling ‘Rock-‘n-Roell’.

In januari 2012 kreeg hij de De Bredase Cultuurprijs uitgereikt voor aanstormend talent, omdat, zo zei de jury, de lach in zijn DNA zit en de humor in zijn bloed. Dat jaar sloot hij af met een week in het Chassé Theater in Breda. Deze week tussen kerst en oud & nieuw, ‘Roelette’, was een voorstelling in een unieke setting met gast optredens en muziek.

Na dat Roel zijn HAVO afrondde, had hij alle tijd om zich op het optreden te richten. Zijn derde theatervoorstelling ‘Overruled’ speelde hij verspreid over twee seizoenen bijna 50 keer. Tijdens het reprise seizoen van ‘Overruled’ maakte Roel ook nog een oudejaarsconference met collega cabaretier Tom Lash. Deze voorstelling speelde zij in december 2014 niet alleen in theaters, maar ook in diverse poppodia. De tour van ‘De Jaarrekening ’14’ sloten zij af met een optreden op oudejaarsavond in Paradiso Amsterdam.

Met diezelfde Tom Lash en twee andere jonge collega cabaretiers, het duo ‘Rajko en zijn broer’, start Roel begin 2015 ‘Boomhut Zaken’. Een eigen impresariaat van de jongste cabaretiers van Nederland. Voor de lancering van dit initiatief, wat zowel een zakelijke als artistieke samenwerking is, gingen de vier cabaretiers in het seizoen 15/16 samen touren met ‘De Lang Zullen We Leven Tour’.

In het theaterseizoen 15/16 nam Roel afscheid van het cabaret om zich te richten op zijn Bachelor filosofie aan de universiteit van Tilburg. Inmiddels is hij begonnen aan een filosofie Master aan de UvA en is hij werkzaam als (toneel-)schrijver. Daarnaast draagt hij columns en essays voor op (onderwijs-)congressen en andere evenementen, waarbij hij zijn ervaring als cabaretier combineert met zijn studie filosofie.